Bize Ulaşabilirsiniz:
info@gokturkortodonti.com

Ortodonti Muayenesi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Yeni doğan bebeklerde dişlerin çıkması, ortalama 6-8 ay civarlarında ön dişlerin çıkması ile başlar.

Bu dişlere süt dişi denir. Bu evre, ilk kalıcı dişlerin çıkmasına kadar devam eder. Süt dişlerinin çıkmaya başlamasıyla birlikte anneler, her beslenme sonrası dişleri ıslak bir bezle silmeli ve yiyecek artıklarını temizlemelidir. Bu hem diş çürümesini engeller hem de bebekte diş bakım alışkanlığının oluşmasına yardımcı olur. Göktürk Ortodonti Kliniğine gelerek ilk muayenenizi ücretsiz yaptırabilirsiniz.

Bu aşamaya kadar ebeveynlerin bilmesi gereken şey, süt dişlerinin çürüğe karşı korunması gerektiğidir. Çocuk 2-3 yaşlarındayken bir pedodonti uzmanına ya da diş hekimine muayene olmasında fayda vardır. Kalıcı azı dişleri 6-7 yaşlarında çıkmaya başlar. Dünya ortodonti birliği, bu yaşlarda ortodonti muayenesi yapılmasını tavsiye etmektedir.

Bazı ortodontik bozukluklar önleyici tedavilerle ya da basit apareylerle kolaylıkla düzelmektedir. İskeletsel bozuklukların oluşmaması, oluşmaya başladıysa önlenmesi açısından ideal yaş 6-7 arası yaşlardır.

Halk arasında yaygın olan, tüm dişler çıkmadan tel takılmayacağı görüşü yanlıştır. Tüm dişlerin çıkma yaşı yaklaşık 12-14 yaşlar arasındadır. Özellikle iskeletsel bozukluklarda bu yaşlarda, tedavi için geç kalınmaktadır.

Tekrar etmek gerekirse ideal ortodonti muayene yaşı 6-7 yaş civarlarıdır.